Linkbuilding die werkt

How To Ping Backlinks

Published Aug 25, 22
10 min read

Indexing BacklinksAls we in onze teksten allebei linken naar Vitesse, omdat we dit de beste club vinden, is de link van Ronaldo een stuk krachtiger. Als hij, met zijn autoriteit, zegt dat Vitesse de beste club is en een link plaatst, is deze krachtiger dan mijn link naar Vitesse als fan.

Een link moet dus relevant zijn en ook van een autoritaire website afkomen. De anchor tekst is de klikbare tekst van een link. Google gebruikt die tekst en de tekst eromheen om te begrijpen waar je naartoe linkt. Kijkend naar het huidige web zijn er verschillende soorten anchor teksten: Beschrijvend Het beste online marketing bureau? Dat is Pure Internet Marketing.

Dit kan zowel exact over het onderwerp van de pagina gaan (online marketing bureau) of een variatie daarvan (beste online marketing bureau of online marketing bureau in Arnhem). Merknaam Het beste online marketing bureau? Dat is Pure Internet Marketing. Bekijk hun site. Generiek Het beste online marketing bureau? Dat is Pure Internet Marketing.

Google vindt nieuwe websites en pagina’s door links te volgen. Niets anders dan een spin in een spinnenweb gaan ze alles in hun web af (backlinks sicher). Elke link naar een andere website of pagina is weer een deur die opengaat. Door alle links te volgen, probeert Google het gehele web in kaart te brengen.

Backlinks moeten relevant zijn, van een autoritaire website afkomen, moeten een ‘natuurlijke’ anchor tekst hebben en idealiter een ‘follow’ link zijn. We hebben het gehad over hoe een ideale backlink eruit moet zien, maar hoe krijg je deze kwalitatieve backlinks nou? Ik heb een geheim voor je, die krijg je (helaas) niet zomaar.

Checking Backlinks

Een autoriteit worden, dat word je niet zomaar. De mooiste linkbuilding techniek is linkbuilding zonder een andere website te benaderen. Met kick-ass content krijg je linkjes vanzelf. Websites gaan dan ook naar je website linken, omdat ze je content waardevol, interessant of gaaf vinden. Dat gebeurt op een natuurlijke wijze.

Mensen gaan naar je refereren als ze een goede service hebben gehad, goed geholpen zijn of je gewoon gaaf vinden. Je bent 100% in controle van je eigen content en je kan deze zo goed maken als je zelf wilt. backlinks sicher. Bijkomend voordeel? Blije gebruikers op je site, meer klanten, meer links naar je site en een hogere positie in Google, kick-ass content schrijf je niet alleen voor linkbuilding! Kick-ass content kan in allerlei vormen voorkomen: Pagina’s Blogs Whitepapers Onderzoeken / data Afbeeldingen / infographics Wist je dat bijvoorbeeld het marktaandelen onderzoek van Eddie elk kwartaal weer zorgt voor backlinks? Niet alleen ranken we op nummer 1 op het zoekwoord ‘marktaandeel google’, websites linken graag naar het artikel als bronvermelding.

We hadden het net al over kick-ass content en hoe het helpt met het verkrijgen van backlinks. Het helpt daarbij om te laten zien waarom jij dé expert bent over dat onderwerp. Helemaal als je in de medische, juridische en financiële branche zit, is het belangrijk om te claimen waarom jij een expert op dat gebied bent.

Laat zien waar je informatie vandaan komt, link naar eventuele bronnen en houd je content up-to-date. Werken aan je E-A-T kan ervoor zorgen dat mensen sneller een link plaatsen naar jouw content. Met laaghangend fruit kun je relatief makkelijk links krijgen of weer opnieuw krijgen. Begin allereerst in je netwerk.

Het kan ook voorkomen dat een website al een link geplaatst heeft naar jouw website, maar dat de link een error krijgt, bijvoorbeeld een 404. Door deze links op te sporen met bijvoorbeeld Screaming Frog kun je snel en gemakkelijk contact zoeken met de partij om te vragen of de link gerepareerd kan worden.

Ahrefs Free Backlinks Checker

Zo krijg je direct een mail van Google wanneer jouw bedrijf ergens op het internet is genoemd (backlinks sicher). Is er nog geen link naar je website? Dan kun je contact opnemen met deze website met de vraag of er een link toegevoegd kan worden. Outreach kan een super mooie manier zijn voor het verkrijgen van backlinks naar je site.

Deze content zou de website kunnen plaatsen in vorm van een gastblog maar met data, onderzoeken of visuals kan de huidige content van die website door jouw content verbeterd worden. In ruil voor deze content vraag jij hen om een link naar jouw website te plaatsen. Ook de pers kan benaderd worden met outreach door middel van een persbericht.

Niet alleen kun je een persbericht schrijven bij gebeurtenissen omtrent je bedrijf, denk aan het organiseren van een event of een overname, ook kun je de pers voorzien van nieuwswaardige content. Onderschat ook niet de kracht van lokale pers. Wanneer je onderzoek hebt gedaan per provincie en hier opvallende resultaten uitkwamen, kun je de pers benaderen, bijvoorbeeld dat Nijmeegse bedrijven in 2021 vaker kiezen voor een internet marketing bureau in Arnhem dan in Nijmegen zelf. backlinks sicher.

Gerenommeerde websites en pers krijgen dagelijks berichten. backlinks sicher. Wees daarom straight to the point, stuur gepersonaliseerde mails en stuur kwalitatieve content. Om hoger te komen in Google en een autoriteit te worden, zal je het beter moeten doen dan je concurrenten. Ook met linkbuilding kunnen we kijken naar concurrenten en hun backlinkprofiel.

Ze hebben al een link geplaatst, alleen naar de verkeerde website. Wanneer jouw content beter is, jij iets kan toevoegen, jouw onderzoek / data recenter is, kun jij die website benaderen met jouw content. Ook kun je kijken naar de gebroken backlinks van je concurrentie. Deze websites kun jij benaderen dat de link gebroken is en dat dit frustratie kan opleveren bij hun gebruikers.

What Are Backlinks And How Do I Use Them

Naast het schrijven van content, het doen van outreach en het bereiken van pers kun je ook links verzamelen door offline je autoriteit te claimen. Je kunt een gastblog schrijven over een onderwerp, maar je kunt ook een podcast benaderen met jouw expertise. Jij als expert hebt wat te vertellen en kunt dit delen in een podcast.Ook kun je deelnemen aan een interview of kun je op een beurs gaan staan. Als je offline je autoriteit claimt, kan er online over geschreven worden! Al met al is linkbuilding en het worden van een autoriteit een intensief traject. Ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb gegeven zodat je zelf aan de slag kunt gaan met linkbuilding.

Relevantie wordt bepaald door de inhoud van de link (de ankertekst) en de website waarop de link wordt geplaatst. backlinks sicher. Als er veel links zijn met als inhoud “loodgieter Amsterdam”, dan is het waarschijnlijk dat je een loodgieter in Amsterdam bent. Dit heet ook wel keyword match: de inhoud van de link komt overeen met de zoekopdracht waarop je goed gevonden wilt worden.

Als je nu te veel links verkrijgt waarin het zoekwoord voorkomt waarop je wilt worden gevonden, bereik je het tegendeel: je website zal lager ranken…. Daarnaast is het van belang links te verkrijgen van websites die iets te maken hebben met jouw branche. Als je een loodgieter bent in Amsterdam, dan is een link op een speelgoedwebsite niet zo relevant - linkbuilding diensten.

Naast relevantie is de autoriteit van een link belangrijk. Er zijn namelijk enorm veel verzamelgidsen, startpagina’s en websites waarop je een link kan plaatsen. Als de website veel autoriteit heeft, dan telt een link veel zwaarder mee. Maar wat is autoriteit? En hoe kun je die meten? .

Was Sind BacklinksBegin jij net met SEO, omdat je website nog gloednieuw is of je pas net écht de mogelijkheden van online ziet? De kans is groot dat je dan eerst nog een aantal stappen kan en moet maken voordat linkbuilding het verschil gaat maken. backlinks sicher. Waarom? Linkbuilding werkt het best als je website er goed uitziet, snel werkt en waardevolle content biedt.

Als je net de eerste stappen zet, zorg dan dat de functionaliteit en de uitstraling van je website klopt en begin daarna bij stap één van SEO succes, een gedegen SEO strategie (backlinks sicher). Jouw situatie: Je gaat aan de slag met een efficiënte en effectieve SEO strategie maar je website en andere online middelen leiden nog maar weinig tot resultaat.

Wanneer je net begint is linkbuilding namelijk een leuke, hele waardevolle, extra. Maar ook nóg moeilijker omdat je website en SEO strategie eigenlijk nog niet helemaal klaar zijn om veel links te ontvangen. Focus je daarom eerst op de basis, onderzoek welke zoekwoorden belangrijk zijn voor jouw doel en pas dit toe op je technische SEO en content marketing.

Maar biedt dan wel aan om waarde toe te voegen door bijvoorbeeld een artikel te schrijven, je expertise op een andere manier te delen of bijvoorbeeld een referentie te geven. backlinks sicher. Maar besteed verder zoveel mogelijk, al dan niet alle, tijd aan het opzetten en uitvoeren van je SEO strategie. Sluit je aan bij 2.

Jouw situatie: Je website is helemaal in orde, je weet welke zoekwoorden ertoe doen en langzaam weet jouw doelgroep je steeds beter te vinden. Is het dan nu tijd om vol in te zetten op linkbuilding? Niet zo snel! Je online aanwezigheid bouw je langzaam op en binding met je doelgroep ontstaat pas als je regelmatig voorbij komt, liefst op diverse punten in hun klantreis.

Nederlandse Backlinks KopenAutoriteit bouw je natuurlijk niet in één dag op, dat kost jaren en is afhankelijk van hoe verzadigd jouw (online) markt is. Wil je online direct resultaat? Prima, besteed een deel van je tijd en budget aan zoekmachine advertenties (SEA) - backlinks sicher (Linkbuilding die werkt). Sterker nog, voor een volledige strategie die gericht is op resultaten nu en in de toekomst raden wij onze klanten altijd een combinatie van SEO en SEA aan.

Ben je goed op weg en heb je al een hele verzameling blogs online staan? Probeer dan eerst de volgend stap in SEO te zetten door SEO en content marketing te combineren. Hoe? De Naaf-en-Spaak-strategie. Nooit van gehoord? Lees dan eerst ons volledige artikel ‘SEO voor gevorderden: naaf en spaak content marketing strategie’.

Met links van je naaf artikel naar de diverse spaken en andersom bouw je veel interne links, waarmee je ook autoriteit aangeeft. Dit is pure interne linkbuilding en hiermee zet je écht belangrijke eerste stappen die leiden tot goede online vindbaarheid. Ondertussen kan je uitkijken naar beschikbare linkbuilding kansen binnen je netwerk.

Logisch dat je daarbij een waardevolle link naar jouw website plaatst! Besteed in deze fase merendeel van je tijd en geld aan het maken van content en het aanbrengen van de juiste interne structuur en investeer 10 tot 20 procent van je tijd in mogelijke linkbuilding opties binnen je netwerk.

Waarschijnlijk merk je al dat je online goed gevonden wordt en misschien krijg je zelfs al wat spontane links. Bezoekers én Google zien jouw website als een bron van informatie. Je bent er klaar voor, tijd om je slag te slaan met linkbuilding! Nu je genoeg informatie en unieke inzichten te bieden hebt is het een stuk eenvoudiger om mensen over te halen naar jouw website te linken.

Competitor BacklinksDit aantal is een beetje afhankelijk van je website, waar je over schrijft en welke pagina’s van grote waarde zijn voor jouw doel. Bedenk voor elk van deze pagina’s welke andere websites of organisaties misschien interesse hebben in de informatie die jij hier met ze deelt. Heb je een uitgebreid artikel over de beste manier om lekkere gehaktballen te maken? Misschien is dit ook interessant voor een kruidenproducent, kookclub, mede-blogger of kookwinkel.

Gebruik bijvoorbeeld MOZ en bekijk jouw linkprofiel. Analyseer vervolgens of je aan deze links nog iets kunt verbeteren. Misschien een betere anchor tekst of linkt een website naar een eerder, niet geoptimaliseerd artikel? Neem contact op met de linkende partij voor eventuele verbeteringen. Naast je eigen reeds bestaande linkprofiel kan het ook interessant zijn om naar het linkprofiel van je online concurrenten te kijken voor wat inspiratie.

In deze fase is het niet vreemd om ongeveer de helft van je tijd te besteden aan het maken van nieuwe content en de helft aan linkbuilding, beide activiteiten zijn nu eenmaal vrij tijdrovend! Onze laatste tip: vergeet niet om de pagina’s waarop je met linkbuilding focust ook ruimte voor conversie te maken - backlinks sicher.

Navigation

Home

Latest Posts

Zzp Beveiliging Vacature

Published Sep 20, 22
8 min read

Docent Beveiliging

Published Sep 12, 22
7 min read

Computer Beveiliging Software

Published Sep 08, 22
5 min read